koningin beatrix brengt bezoek aan salland

Hare Majesteit de Koningin brengt op vrijdag 28 augustus een streekbezoek aan Salland. Het bezoek van Koningin Beatrix heeft als thema ‘Samenwerken in Salland’ en gaat in op de wijze waarop inwoners, belangengroepen, overheden en bedrijfsleven op verschillende terreinen samenwerken aan de toekomst van het Sallandse land. Beatrix zal het gemeentehuis in Dalfsen, Landgoed ’t Laer in Ommen, de Lemelerberg en Stöppelhaene in Raalte bezoeken.

Burgemeester Leo Elfers en de Commissaris van de Koningin Geert Jansen verwelkomen Hare Majesteit in Dalfsen bij het gemeentehuis dat pal aan de Overijsselse Vecht ligt. Deze rivier staat bij dit bezoek centraal. Beatrix zal zich laten informeren over het project ‘Ruimte voor de Vecht’, waarin duurzame ontwikkeling, de waterveiligheid en het beheer van het Vechtdal samenkomen. Aansluitend bezoekt de koningin de tentoonstelling over het heden, verleden en toekomst van de Vecht.

Vroeg in de middag vindt in een theehuis bij de Lemelerberg een ontmoeting plaats tussen de koningin en vertegenwoordigers van de agrarische sector en de natuur- en landschapsbeheerders uit Salland. Het Sallandse landschap wordt enerzijds bepaald door melkveehouderij en akkerbouw en anderzijds door beschermde natuur. Tijdens een rondetafelgesprek verdiept de koningin zich in de standpunten van de verschillende belangengroepen en laat ze zich informeren over de wijze waarop in samenwerking naar oplossingen wordt gezocht.

Beatrix sluit haar bezoek aan Salland af met een rondgang langs de vele festiviteiten van het Sallands oogstfeest Stöppelhaene in Raalte. Naast de rondgang ontmoet de koningin vele vrijwilligers die hebben bijgedragen aan de organisatie van dit feest. Tijdens het bezoek wordt de koningin begeleid door burgemeester Piet Zoon van Raalte en Theo Ogink, voorzitter van Stöppelhaene.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.