kermis boerhaar groot feest in klein dorp

“Ze zeggen wel eens ‘waar een klein dorp groot in kan zijn’ en dat geldt in elk geval ook voor de Boerhaar en haar kermis. Het is gewoon elk jaar een gezellig feest waarbij er heel veel op poten wordt gezet. De sfeer is altijd superleuk!” Aan het woord is Riny Zevenbergen, woordvoerster van de organisatie van de Kermis Boerhaar. Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 juli zal het feest wederom plaatsvinden. Deze keer zonder het waterspektakel en de brommerraces, maar wel met autobehendigheidswedstrijden.

De Kermis Boerhaar opent vrijdag om 19.00 uur de deuren. Om 19.30 uur begint het traditionele Krovo Schuttersfeest. Wie wordt de beste schutter van Boerhaar en schiet het doel, een houten vogel, aan flarden. Aansluitend starten de razend populaire en spectaculaire bierschuifkampioenschappen. Aan de deelnemers de taak om een biertje rechtop over een lange baan (of tap, zo je wilt) te schuiven en ervoor te zorgen dat ie zo dicht mogelijk voor het einde tot stilstand komt. Om 20.00 uur begint het jaarlijkse touwtrektoernooi. Tijdens de daaropvolgende feestavond (met gratis entree) is er een optreden van Captain Kinkelbaum.

Het feest gaat zaterdag vanaf 10.00 uur verder met de Rabobank Kinderspelen, gevolgd door een ballonnenwedstrijd. Om 12.30 uur gaat een groot kooivoetbaltoernooi van start. “Deze keer geen groot waterspektakel, zoals de voorgaande jaren”, vertelt Riny. “De belangstelling liep steeds verder terug, dus hebben we ervoor moeten kiezen om de activiteit te schrappen.” Om 14.30 uur begint de grote dorpsplaybackshow. ’s Avonds vormt de tent de locatie voor een grote feestavond. De muziek wordt daarbij verzorgd door de bekende top 100-formatie Boulevard, de ‘meest veelzijdige coverband van Nederland’. De entree (inclusief twee munten) bedraagt deze avond 10 euro, tot 22.00 uur mag je gratis naar binnen.

Zondag gaat het programma vanaf 11.00 uur verder met een grote dorpsbrunch met medewerking van ‘Stom en Herrie’. Dit duo uit Den Nul brengt vreselijk veel domme ongein en meer. En denk niet dat je als publiek veilig bent voor dit tweetal, want voor je het weet word je betrokken bij hun acts. Om 13.00 uur begint een grote kinderinstuif.

Om 13.30 uur heeft het feest een primeur: Dan gaat de allereerste editie van de Klink-Nijland Autobehendigheidswedstrijden van start. Vanaf 15.00 uur is er muziek van de Wijhese formatie T-Load. ‘s Avonds wordt het feest afgesloten met een feestavond met medewerking van de formatie Q5. Deze moderne top 40-band, die tot voor kort bekend was als ‘Lime’ zorgt voor een dansbare combinatie van gloednieuwe hits en golden oldies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.