jan jansen of lorkeers wint tourspel 09

Jan Jansen of Lorkeers heeft het Tourspel van Salland Centraal gewonnen. Maandag nam hij de hoofdprijs, een Ridley fiets van Kokkie Bikes, in ontvangst. Erwin Bosman uit Raalte en Bart Nijenkamp uit Heeten werden respectievelijk tweede en derde. Zij hebben fietskleding van Kokkie Bikes gewonnen.

Jans zoon Arjan mag de fiets gebruiken. “Het was de afgelopen week flink zenuwen geblazen”, lachen de twee. “Elke dag gingen we meteen na het werk naar huis om nog even het laatste stukje van de Tour te zien. Het was flink spannend, want het verschil met de anderen in de top bleef klein.” Jan vulde zijn deelnemerslijst in ongeveer vijf minuten in. Zoon Arjan, hij eindigde als 47ste, zat ernaast en keek mee. “We hebben een paar korte discussies gehad, maar op een gegeven moment moet je de knoop toch doorhakken. Ik had ook nog heel graag Andy Schleck willen hebben, maar het geld was op.”

Jan had Contador als winnaar voorzien. “Ik zag hem als de enige grote kanshebber. Ik had geen vertrouwen in Armstrong.” Verder bevatte zijn lijst onder andere Cavendish, Cancellara, Freire, Pozzato en Sánchez. “Ik heb geluk gehad dat enkele van mijn rijders het heel goed hebben gedaan, maar anderen hebben het flink laten afweten”, stelt Jan. “De laatste dag, de zondag, was het spannendst. In de Tour waren de posities dan wel verdeeld, in het klassement van Salland Centraal nog lang niet. Laat ik het zo zeggen: Ik was ontzettend blij dat er die dag veel onbekende namen bij de eerste twintig zaten. Die had ik niet en die had bijna niemand.” Het was daarna nog even wachten op de definitieve uitslag. “Maar het was gezellig thuis. Ik was net mijn 51ste verjaardag aan het vieren. Het hele huis zat dan ook vol met publiek, ha ha!”

Jan stond heel lang bovenaan. “De tweede tijdrit heeft me ontzettend veel punten opgeleverd. Ik had Sánchez heel hoog en die deed het ook heel goed. Dat had niemand verwacht!” Ook Jans zoon Maikel deed mee. Tot grote onderlinge concurrentie heeft het niet geleid. “Nee, Arjan en Maikel stonden al heel snel ver achter mij. Arjan had per ongeluk de verkeerde Martin, er deden er meer mee, ingevuld.” De laatste weekprijzen van het Tourspel gaan naar Remco van der Kolk en Ruben van Gurchom. Remco heeft een wielershirt en een bidon (aangeboden door Kruiper Tweewielers) gewonnen en Ruben een fietscomputer (van Profile Rudie Assink).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.