houd je bij straatversiering aan de regels

Met nog enkele grote dorpsfeesten in de komende weken, wil de gemeente Raalte haar inwoners laten weten dat het natuurlijk erg leuk is om straten en pleinen te versieren, maar bovenal wil zij benadrukken dat dat wel aan regels gebonden is. De gemeente maakt er geen probleem van als je je straat of wijk wil versieren, mits er aan de spelregels wordt voldaan.

De belangrijkste eis die door de gemeente wordt gesteld, is dat politie, brandweer en ambulance altijd vrije doorgang moeten hebben in de openbare ruimte. Dit betekent dat de straat in ten minste 3,5 meter breedte en 4,20 meter hoogte vrij van obstakels moet blijven. Daarom vraagt de gemeente Raalte tevens om geen versieringen boven de straat te hangen, aangezien het risico van doorhangen door regenbuien en windvlagen behoorlijk groot is. De versiering komt dan te laag, onder de 4,20 meter, te hangen.

Ook vraagt de gemeente om geen lantaarnpalen, verkeersborden, banken of ander gemeentelijk eigendom te beschilderen en te beplakken. Verder mogen geen spandraden aan lichtmasten of verkeersborden worden gemaakt. Als je zelf palen de grond in wil graven, houd dan rekening met aanwezige kabels en leidingen. Eventuele herstelkosten worden in rekening gebracht. Bij twijfel kun je contact opnemen met Harry Kolkman (0572-347799). En tot slot: Laat geen afval achter!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.