hoogspanningskabel geknapt aan lageweg

Brandweer en politie zijn woensdagochtend met groot materieel uitgerukt voor een geknapte hoogspanningskabel aan de Lageweg in Raalte. Door nog onbekende oorzaak waren een hoogspanningskabel en een boom met elkaar in contact gekomen waarna er kortsluiting ontstond en de kabel knapte. De kabel kwam terecht in een weiland waarin ook dieren grazen.

Door de kortsluiting was de kabel als spanningsloos. Dit gebeurt automatisch zodra er kortsluiting ontstaat in een dergelijke kabel. Op dit moment worden naast de genoemde boom een aantal andere bomen die vlakbij in de buurt staan gekapt om verdere problemen te voorkomen en risico’s uit te sluiten. Het gebied rond de Lageweg is enige tijd afgezet geweest.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.