honderd fotos van raalte tot 1975 in strunk

In de zomermaanden juli en augustus exposeert de Historische Vereniging Raalte en Omstreken historische foto’s in Boerderij Strunk aan de Deventerstraat 64 in Raalte. De openingstijden zijn zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur en op woensdag van 11.00 tot 15.00 uur.

Van honderd foto’s uit een groot digitaal archief zijn afdrukken gemaakt. Al deze foto’s zijn door de vrijwilligers van de vereniging onlangs ingelijst en op deze bijzondere expositie te zien. De foto’s laten een beeld zien van Raalte in de vorige eeuw. Van de jaren twintig/dertig tot circa 1975. Naast beelden van gebouwen, die inmiddels voor een groot deel verdwenen zijn, zie je ook foto’s van het Raalter straatbeeld dat in de loop van de vorige eeuw de nodige veranderingen heeft ondergaan. Daarnaast besteedt de expositie aandacht aan mensen die in Raalte geleefd hebben.

De vereniging hoopt met deze expositie je niet alleen een uniek overzicht te geven van Raalte in de vorige eeuw, zij hoopt tevens dat bezoekers nog eens goed zoeken naar oude foto’s die zij ergens hebben liggen. Deze foto’s kunnen worden meegenomen bij een bezoek aan Boerderij Strunk om er ter plekke een scan van te laten maken. De Historisch Vereniging wil het archief graag verder uitbouwen en iedereen kan daar dus bij helpen.

Als dat onbekende plaatjes zijn, die de basis kunnen vormen voor een volgende expositie, is dat buitengewoon waardevol. De geschiedenis gaat daarmee niet verloren en later kunnen ook anderen ervan genieten. Ook kleine fotootjes (6 bij 9 cm was vroeger een standaard afmeting) of sterk vergeelde plaatjes zijn van harte welkom. Met de hedendaagse bewerkingstechnieken die op de gescande foto kunnen worden toegepast, komen de oude beelden weer tot leven en goed tot hun recht.

Voor de goede orde: De originele foto’s blijven volkomen intact, er worden eerst scans van gemaakt en daar wordt dan de techniek op losgelaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.