Home / archiefcentraal / hoe staat de gemeente raalte er voor

hoe staat de gemeente raalte er voor

Het Raalter college van burgemeester en wethouders wil graag weten hoe Raalte er op hoofdlijnen en in vergelijking tot andere gemeenten voor staat. Om daar achter te komen gaat Raalte meedoen aan de onderzoeken van Waarstaatjegemeente.nl.

Waarstaatjegemeente.nl (website van de VNG) is een eenvoudig instrument dat kan worden ingezet om de prestaties van gemeenten, zoals deze door burgers worden ervaren, in kaart te brengen. Met diverse onderzoeken peilt Waarstaatjegemeente.nl hoe de inwoners oordelen over hun gemeente. In Raalte gaat het traject in het najaar van start. De resultaten worden in het voorjaar van 2010 teruggekoppeld naar het college, de raad en de burgers.

De gemeente Raalte kan er zelfs voor kiezen om naar aanleiding van de resultaten een speciale krant van Waarstaatjegemeente.nl uit te geven. Met zo’n krant kwam de gemeente Renkum (waar de voormalig Raalter wethouder Jean Paul Gebben burgemeester is) eerder dit jaar bijvoorbeeld op de proppen. Een alternatief is om de resultaten op te nemen in het burgerjaarverslag. Naar dat alternatief gaat vooralsnog de voorkeur van de gemeente Raalte.

Lees ook

Oosterhuis zangdienst in Wesepe

WESEPE – Op zondag 19 september vindt in de Protestantse kerk van Wesepe weer de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.