hettinga bier overijsselse held van de smaak

Hettinga Bier gaat Overijssel vertegenwoordigen tijdens de Week van Smaak. Ieder jaar organiseert de Week van de Smaak de ‘Helden van de Smaak’-verkiezing. Iedere provincie levert een held. Voor 2009 is het thema ‘Ambachtelijke en streekgebonden bieren.’ Focke en Joyce Hettinga, van Hettinga Bier uit Zwolle zijn daar goed in.

Focke en Joyce Hettinga hebben sinds januari 2008 hun eigen bierbrouwerij. Zij gaan voor goed en lekker bier en doen daar geen concessies aan. Smaak en kwaliteit zijn hun sterkste wapen. In korte tijd hebben ze al een grote schare enthousiaste fans om zich heen verzameld. De productiecapaciteit is nu nog beperkt (60 liter per week), waardoor het bier iedere keer snel op is, een goed teken trouwens.

Ze gaan daarom binnenkort naar een andere locatie in Zwolle, waar ze een grotere brouwketel kunnen plaatsen, en waar ze ook mensen kunnen ontvangen. Op dit moment maken ze vijf typen bier, die met de seizoenen meegaan, te weten wit bier, tripel, bokbier, dubbel en een porter robuust, een donker bier met een fruitige en zoete afdronk. Alle bieren hebben een volle smaak. Dat komt door de manier van brouwen en de gebruikte ingrediënten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.