herhaling van beachvolleybaltoernooi wijhe

“Een stukje zon, zee en strand naar Wijhe halen, dat is wat we willen”, vertelt Rik Hollak. Samen met Maarten Nijland, Marijn Platenkamp en Marieke Olthof vormt hij de organisatie van het beachvolleybaltoernooi dat op donderdag 9 (vandaag) en vrijdag 10 juli zal plaatsvinden bij de Poort van Wijhe. Met meer dan tweehonderd kuub zand zullen drie strandvolleybalvelden worden aangelegd. “Het is puur recreatief, gewoon lekker voor de lol een potje volleyballen en daarna een leuk feestje en lekker gek doen!”

Rik en Maarten organiseerden in de zomer van 2005 gezamenlijk de eerste editie van het toernooi. Midden in de Langstraat. “Ik heb een bijbaantje in ’t Proathuus”, vertelt Rik. “En daar raakte ik met Maarten aan de praat over een beachvolleybaltoernooi. Ach, het zijn van die plannetjes die ontstaan als je een paar biertjes op hebt. We zijn ermee aan de slag gegaan, eigenlijk gewoon om te kijken of het zou lukken. En het lukte. Het was een groot succes. We hadden ongeveer vijftien teams en iedereen was razend enthousiast.”

In 2006 werd het gebeuren nog grootser aangepakt. Met tribunes van steigers, extra zwembaden ter verkoeling en een afsluitend feest, een Caribbean Night, werd het wederom een groot succes. “Alles zat ook mee. We hadden prachtig weer. Het was die week elke dag tussen de 28 en 30 graden.”

Maar het toernooi kreeg in 2007 geen herhaling. “Het was een heel gedoe om de vergunning rond te krijgen”, herinnert Rik zich. “Vergeet niet dat we voor het toernooi de Langstraat bijna drie dagen moeten afsluiten. We kregen het niet voor mekaar.” Een nieuwe poging in 2008 sneuvelde ook, maar dit jaar gaat het dus eindelijk weer gebeuren. Niet meer in de Langstraat, maar bij de Poort van Wijhe. “We moesten wel”, lacht Rik. “We zijn door zo ontzettend veel mensen aan de kop gezeurd om dit weer te organiseren, dat we er niet onder uit konden.”

Bij zon, zee en strand hoort meer dan alleen beachvolleybal. Zo wordt er gezorgd voor een gezellig terras, voor een hapje en een drankje. De organisatoren willen ook een klein pannatoernooi houden. Op donderdag wordt bovendien één van de velden gebruikt voor een kindertoernooi. Iedereen tot een jaar of 15 is welkom. Bovendien staan er springkussens voor de kinderen en het BOS-project zorgt voor oud-Hollandse kinderspelen.“We sluiten ook prachtig aan bij de braderie die op donderdag wordt gehouden. Tussen de Langstraat en de Poort van Wijhe rijdt dan een speciaal treintje. Weet je, zoiets organiseren als dit, is gewoon super leuk. We hebben samen ontzettend veel lol. ”

Het toernooi begint donderdag 9 juli om 15.00 uur en er wordt die dag gevolleybald tot ongeveer 21.30 uur. Het evenement begint vrijdag rond 13.00 uur. Zo rond 21.30 uur wordt de laatste bal geslagen. Er wordt gespeeld volgens een poulesysteem, dat uiteindelijk tot de finales zal leiden. Aansluitend wordt het toernooi afgesloten met een groot beachfeest. DJ’s zullen zorgen voor zomerse en dansbare muziek en de organisatie zorgt nog voor enkele extra attracties. De Poort van Wijhe is beide dagen geopend tot 21.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.