heinos mannenkoor weer terug uit letland

Het Heino’s Mannenkoor heeft sinds lange tijd weer eens een buitenlandse trip gemaakt en wel naar Letland. Dit op uitnodiging vanuit Letland. Het koor heeft daar, tijdens de vijfdaagse trip, een aantal concerten gegeven, onder andere in de fraaie Lutherse kerk in Sabile en in het Cultureel Centrum in Talsi.

Gast en enthousiast toehoorder in Talsi was de Nederlandse ambassadeur in Letland, Jurriaan Kraak, die speciaal voor het concert vanuit Riga (de hoofdstad van Letland) was overgekomen. Bijzonder enthousiast reageerde het Letse publiek op een Lets patriottisch lied, dat door het koor ten gehore werd gebracht. Buiten de concerten om, heeft het koor een aantal excursies gemaakt in de provincie Kurzeme. Daarnaast heeft het koor kennis gemaakt met het nationale Letse feest rond de langste dag (Jani-night).

Twee leden van het koor zijn tevens lid van de Stichting Heino-Sabile. Deze stichting onderhoudt contacten met Sabile op sociaal, maatschappelijk en cultureel gebied. Het bezoek van het Heino’s Mannenkoor aan Letland moet dan ook bezien worden in het kader van culturele uitwisseling.

De meeste Heinose mannen werden op hun reis vergezeld door hun partners. Daarnaast zijn ook enkele gastzangers uit Wijhe en Zwolle met het Heinose koor meegereisd. De koorleden zijn enthousiast en voldaan uit Letland teruggekeerd. De concertreis smaakt naar meer en men verheugt zich nu al op een mogelijke concertreis naar Bulgarije, het geboorteland van de dirigent van het Heino’s Mannenkoor: Svetla Kleijn-Anastasova.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.