goede sallandse deelname aan plattelandsprijs

Drie Sallandse projecten dingen mee naar de Plattelandsprijs Overijssel 2009. Het zijn ‘Met Salland de boer op’, ‘Recreatieve toegankelijkheid landelijk gebied’ en ‘Erfafspoeling, een sloot vol mogelijkheden’.

De Plattelandsprijs Overijssel is bedoeld voor projecten die in het landelijk gebied spelen, bijdragen aan de ruimtelijke kwaliteit van het gebied, maar ook vernieuwend zijn. Ook moet het project tot stand zijn gekomen door een samenwerking tussen meerdere partijen en inspirerend zijn.

Dertien projecten zijn genomineerd, waarvan drie uit Salland dus. ‘Met Salland de boer op’ gaat over de pauzeplekken die je overal in het gebied tegenkomt met het grote ‘Rust’-bord erbij. Vaak zijn het onbemande posten waar je een kop koffie uit een thermoskan kunt schenken. Op vertrouwen doe je de onkosten in een potje. Vaak worden bij die punten ook streekproducten aangeboden. Salland wordt er flink mee op de recreatieve kaart gezet.

‘Recreatieve toegankelijkheid van het landelijk gebied’ speelt in Lemelerveld, waar ze afgelopen jaar fiets- en jaagpaden hebben aangelegd ter vergroting van de leefbaarheid in Lemelerveld. En ‘Erfafspoeling, een sloot vol mogelijkheden’ is een project van Waterschap Groot Salland. Het project moet voorkomen dat hemelwater dat verontreinigd is door ruwvoeropslag zo maar in het oppervlaktewater terecht komt.

Je kunt tot 15 augustus via de website van de plattelandsprijs stemmen op je favoriete project. De prijsuitreiking is op zaterdag 19 september tijdens de Dag van Overijssel, de open dag van de provincie op landgoed Singraven in Denekamp. De prijs bestaat uit een zilveren beeld en een bedrag van 1.000 euro. De winnaar van de publieksprijs ontvangt een bronzen beeld.

De vakjury bestaat uit vertegenwoordigers van overheden en maatschappelijke organisaties in Overijssel. Zij beoordelen, onder aanvoering van juryvoorzitter gedeputeerde Piet Jansen, welk genomineerd project het meest voldoet aan de eisen. In 2008 hebben De Loozensche Linie en Kinderdagverblijf ‘De drie Biggetjes’ de Plattelandsprijs en publieksprijs gewonnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.