ggd praat op jongerencamping over seks

De GGD IJsselland brengt ook deze zomer weer enkele bezoeken aan jongerencamping Dennenoord in Ommen, waar regelmatig jonge Sallanders voor het eerst zonder ouders kamperen. Evenals vorig jaar zullen twee medewerkers van team SOA Sense actief zijn op de camping, om daar jongeren voor te lichten en te praten over veilige seks. Dat gebeurt op dinsdagmiddag 21 juli en op dinsdagmiddag 4 augustus van 13.30 tot 15.30 uur.

Volgens de website van Dennenoord is het altijd ‘donders gezellig’ op de camping, maar weten jongeren wel wat te doen als het een keer ‘donders gezellig’ wordt in één van de iglo- bungalow- of piramidetenten? Wat is bijvoorbeeld de juiste manier om een condoom om te doen? Natuurlijk worden er ook weer condooms uitgedeeld. Deze zijn daarnaast ook te koop: Tien stuks voor een euro.

Team SOA Sense wil daarnaast ook van de gelegenheid gebruik maken om het jongerenproject Sense onder de aandacht te brengen. Sense is het seksualiteitsspreekuur van GGD IJsselland voor jongeren tot en met 24 jaar. Zij kunnen er gratis en anoniem terecht voor informatie, hulp en advies over bijvoorbeeld anticonceptie, homoseksualiteit, onbedoelde zwangerschap, pijn bij het vrijen, seksueel geweld, enzovoort.

Indien nodig worden jongeren geholpen om de goede weg te vinden naar de juiste hulpverlening. Jongeren kunnen telefonisch (038-4281600), maar ook via de website staging2.sense.info een afspraak maken. Dit kan ook voor het afnemen van een SOA-test.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.