gemeenten mogen serre en schuur vrijstellen

Commentaar – Minister Cramer probeert landelijk door te voeren dat je voor een schuur of serre geen bouwvergunning meer hoeft aan te vragen. De Tweede Kamer – in woord altijd voorstander van minder regels – bleek in daad geen voorstander van deze regel minder. Besloten werd dat beleid bij gemeenten neer te leggen, zodat het nu in iedere gemeente weer anders geregeld zou kunnen worden.

Mooi is dat, is er een minister die opstaat en werk wil maken van minder regels, fluit de Kamer haar op de meest ondoordachte manier die je maar kunt bedenken terug. Want wat gebeurt er straks? Mag je in Raalte niet zo maar een serre bouwen, maar zijn ze in Olst-Wijhe niet zo benauwd. Kom je uit Surhuisterveen in Lemelerveld wonen, bouw je een schuurtje er bij want dat mocht in je vorige woonplaats, heb je de gemeente Dalfsen op je nek omdat die het niet goed vindt…

Geert Wilders klimt lekker door in de peilingen. De landelijke PvdA laat een onderzoek doen naar waarom het met de verkiezingen fout ging onder voorzitterschap door het vleesgeworden probleem zelf, te weten staatssecretaris Sharon Dijksma. Wilders wordt groter. Cramer wil minder regels, de Kamer houdt het tegen en zorgt voor méér regels. Wilders wordt nog groter… Hoe kan dat toch, dat Wilders zo groot wordt.

Wat gaat Salland doen? Mogen we straks in al onze Sallandse gemeenten vrij schuurtjes en serres bijbouwen? We hebben het de politici gevraagd. Zaterdag hebben we de antwoorden binnen van de partijen die bereid zijn te antwoorden. De CDA’s van Olst-Wijhe en Dalfsen hebben dat al gedaan. Ze willen het vrij geven. En wat vinden de bewoners? We zijn benieuwd.

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.