eikenprocessierups is baas over bestrijders

Zoals we al voorspeld hadden, is de eikenprocessierups de baas over zijn bestrijders geworden en dus is de gemeente Raalte overgestapt op een ander bestrijdingsplan. Nadruk komt te liggen op het verwijderen van nesten uit gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom, onder andere langs wegen en bij speelplaatsen. Deze keuze is gemaakt om het risico op overlast door aanraking met de brandharen zo klein mogelijk te maken.

Buiten de bebouwde kom wordt de nadruk gelegd op bomen die staan langs de schoolroutes. We zouden die schoolfietsroutes zelf maar even laten rusten. De scholen hebben immers vakantie. En in augustus zijn de rupsjes vlinders geworden. Op die vlinders wordt speciaal gejaagd. De mannetjes worden opgevangen in lokkasten waardoor verdere voortplanting sterk wordt verminderd.

Om de bestrijding zo efficiënt mogelijk uit te kunnen voeren, blijft het volgens de gemeente van belang nesten te melden. Dat kan op 0572-347799 of via de website van de gemeente. Er kan ook contact opgenomen worden met de gemeente als er een nest in een particuliere boom zit. De gemeente kan de melders of eigenaren adviseren over het veilig verwijderen van deze nesten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.