communicatie wadi het erf prut met pruimen

Het CDA wil dat er voorlopig geen besluiten genomen worden over de aanleg van een wadi (wateropvang) op een speelveldje aan Het Erf in Raalte Zuid. Ed van Dompselaar heeft het dan nog niet eens over inhoudelijke argumenten. Het moet opgeschort worden vanwege de communicatie. ‘Prut met pruimen’, noemt Van Dompselaar het. Zijn opsomming lezend durven we het ook wel ‘kut met peren’ te noemen.

Raalte houdt wijkbijeenkomsten om te horen wat bewoners met hun wijk willen. In Zuid was pas nog zo’n bijeenkomst geweest. Met geen woord heeft de gemeente toen gerept over een wadi. In de brief van 29 juni wordt doorverwezen naar de behandelende ambtenaar die vanaf 6 juli tot 1 augustus met vakantie is. Dus als je dan als buurt de bezwaren een beetje op een rijtje hebt, kun je er naar de gemeente Raalte toe niets mee. De verantwoordelijke wethouder, die Van Dompselaar er ook nog over sprak, is vanaf 7 juli met vakantie.

CDA’er Van Dompselaar: “De politiek ligt stil tot Stöppelhaene en in september gaat mogelijk de schop in de grond. Al met al kan het oordeel over dit communicatietraject niet veel beter zijn dan “prut met pruimen”. De bewoners van Raalte Zuid zouden toch in ieder geval de ruimte moeten krijgen om informatie in te winnen of liever nog voorlichting krijgen? Als zij na die voorlichting bezwaar willen maken, dan zouden zij daartoe in de gelegenheid gesteld moeten worden buiten het zomerreces om. De politiek moet dan ook de gelegenheid hebben om op deze bezwaren te reageren. Een passend communicatietraject zou aan deze voorwaarden moeten voldoen.”

Het CDA vraagt het college van burgemeester en wethouders dan ook voorlopig de geplande aanvang van de werkzaamheden op te schorten tot een passend communicatietraject is doorlopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.