cda vraagt om ontwikkeling van de telgen

De Raalter CDA-fractie vraagt het college per brief of zij bereid is om een actieve en constructieve rol op zich te nemen in de ontwikkeling van bedrijventerrein de Telgen in Heeten. “Mede gezien de negatieve ontwikkelingen op de arbeidsmarkt vinden wij als CDA dat hierin een actieve en sturende rol voor de gemeente Raalte is weggelegd.”

Diverse bedrijven hebben de afgelopen jaren te kennen gegeven om zich op het bedrijventerrein de Telgen te willen vestigen en/of ruimte te zoeken voor uitbreiding. Maar zonder het gewenste effect, want tot op heden heeft – sinds de oplevering vier jaar terug – slechts één bedrijf zich er werkelijk gevestigd. Meerdere geïnteresseerde bedrijven haakten de afgelopen jaren af, omdat zij niet tot overeenstemming kwamen met projectontwikkelaar Nijhuis uit Rijssen.

Nljhuis kocht ongeveer zeven jaar geleden de gronden van de gemeente en overige eigenaren aan, om deze gronden te ontwikkelen tot bedrijventerrein. “Tot teleurstelling van diverse ondernemers en Plaatselijk Belang Heeten durfde de gemeente Raalte het risico op dat moment niet aan om zelfstandig het terrein te ontwikkelen en uit te geven”, aldus de CDA-fractie, die met lede ogen aanziet dat krachtige en innovatieve bedrijven gewenste investeringen uitstellen en/of uit Heeten vertrekken om zich elders te vestigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.