buikgriepvirus treft de hartkamp in raalte

Verpleeghuis De Hartkamp in Raalte is getroffen door een buikgriepvirus. Zeven bewoners kregen begin deze week opeens last van diarree, waardoor er met het oog op verspreiding van het virus een complete afdeling werd gesloten.

“De zeven cliënten zitten in één unit geïsoleerd, maar het gaat inmiddels weer goed met deze mensen”, vertelt woordvoerder Henk Bus namens De Hartkamp. “Het gaat hier gelukkig niet om de Mexinaanse griep en ook niet om het noro-virus”, benadrukt Bus. Het noro-virus is een zeer besmettelijke variant van buikgriep. Het is met name gevaarlijk voor ouderen met weinig weerstand. Dit virus treft vaker verpleeg- en verzorgingshuizen.

Gezien de huidige gemoedstoestand van de zeven bewoners verwacht Bus dat de desbetreffende afdeling van De Hartkamp komend weekend of begin volgende week weer wordt geopend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.