Home / archiefcentraal / broekland start de bouwvak met groot feest

broekland start de bouwvak met groot feest

“Het Broeklander Feest heeft een ontzettend goede reputatie. En als organisatie doen we er ook alles aan om die reputatie elk jaar weer waar te maken. En natuurlijk zorgt de vaste plek op de agenda, het eerste weekend van de bouwvak, ervoor dat iedereen er ook echt zin in heeft.” Henk Jansen, woordvoerder van Stichting Dorpsevenementen Broekland staat uiteraard ook te popelen voor de 88ste editie van het Broeklander Feest, dit jaar van vrijdag 17 tot en met maandag 20 juli.

‘Mètmaak’n’ is het motto van het feest. En dat motto komt uitgebreid terug in het luidruchtige en sfeervolle intro van de site www.broeklanderfeest.nl. Op de klanken van een echte rock’n rollstamper zingt/brult een Broeklandse stem over de geneugten van het feest, eindigend met een pontificale brul: ‘Mètmaak’n!’. Natuurlijk ‘mu’j d’r bie wè’n’, maar ‘metdoen’ is ook belangrijk. Dat geldt met name voor de vele spelletjes op het programma, maar bijvoorbeeld ook voor de Uitmarkt op zaterdag, die wordt opgeluisterd met straattheateracts van diverse Broeklanders. En een ander hoogtepunt is het ludieke zondagmiddagspel, deze keer ‘TrekkerSlet’.

Het feest begint vrijdagavond om 18.30 uur met de officiële opening, aansluitend gevolgd door een kinderprogramma. Om 21.00 uur begint het optreden van Mooi Wark. De entree bedraagt 5 euro. Zaterdag gaat het feest vanaf 9.30 uur verder met een uitgebreid kinderprogramma. Vanaf 10.00 uur start de jeugdsurvival. Van 10.00 tot 15.00 uur staat de Uitmarkt op het programma. Het centrum van Broekland wordt gevuld met diverse kraampjes en stands en matjes. Broeklanders zorgen voor een ruim aanbod van randvermaak, straattheater en meer. Daarnaast is er muziek van het Zwolse dweilorkest Mad Mess en het orkest Rampakkie dat de luisteraars met veel bombarie meeneemt naar Zuid-Afrika.

Om 12.00 uur begint een grote Trekkerslepwedstrijd (een voorronde van de grote Stöppelhaene-competitie). Om 14.30 uur is er een uitgebreid programma voor de 50-plussers. Tegelijkertijd gaat de eerste editie van de grote ‘Battle of the pirates’ van start, een soort talentenjacht voor de piratenzenders uit de regio. Zaterdagavond staat er een grote feestavond op het programma met medewerking van de bekende Top 40-formatie Melrose en DJ Sander. “Het is eigenlijk voor heel Salland een traditie: De eerste zaterdagavond van de bouwvak ga je naar het Broeklander Feest”, stelt Jansen. “Natuurlijk komt dat grotendeels door de goede sfeer, maar ook natuurlijk door het gegeven dat we één van de weinige feesten zijn die op zaterdagavond geen entree vraagt. Bij goed weer, passen de bezoekers niet eens in de tent. Dan is het hele feestterrein gevuld. Hartstikke mooi en sfeervol!”

Zondag is de tent vanaf 11.00 uur weer geopend. Liefhebbers van een leuke fietstocht kunnen er twee routes ophalen: Eentje van 30 en eentje van 60 kilometer. Voor het eerst bevatten beide routes ook een tussenstop. Vanaf 11.05 uur gaat de jaarlijkse kermisloop van start. De deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 5 en 10 kilometer. Voor de wat jongere deelnemers zijn er afstanden van 900 en 2.400 meter. Voor meer info kun je een kijkje nemen op de eerder genoemde website of bellen naar 0570-531258. Om 12.30 uur begint de jaarlijkse kalverenkeuring. Om 14.30 uur gaat het grote Zondagmiddagspektakel van start met een demonstratie van het Trial Demo Team en het eerder genoemde spel TrekkerSlet. Muziek is er van Diep Triest, One Two Trio en DJ Sander. Om 15.00 uur is er een ballonwedstrijd voor de jeugd. Het feest gaat door tot een uurtje of acht, negen.

Maandag gaat het programma vanaf 10.30 uur verder met de grote Playbackshow. Om 13.30 uur begint het middagprogramma met onder andere een beachvolleybaltoernooi en een doelschietcompetitie. Voor de kinderen zijn er ook diverse spelletjes en attracties. De laatste avond begint traditiegetrouw om 20.00 uur met het stoelendansen. De muzikale invulling van de avond is in handen van de formatie Kabaal. Van boerenrock tot classic rock en van Nederlandstalig tot pop, met deze band kun je alle kanten op.

Lees ook

Botsing bij station in Raalte; geen gewonden

RAALTE – Bij het station in Raalte zijn gisteravond twee auto’s op elkaar gebotst. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.