brand in opslagschuur kasteel t reelaer

Een opslagschuur op landgoed ‘t Reelaer tussen Heino en Raalte staat in brand. De brand brak zaterdag rond het middaguur uit. Het landgoed en een naastliggende boerderij lopen geen brandgevaar. De brandweer is met groot materieel uitgerukt.

De officiële instanties kunnen nog weinig informatie verstrekken, maar op het oog lijkt het een brand wegens hooibroei. Want in de hoek waar de brand woedt, ligt hooi opgeslagen. Aan de andere kant van de schuur ligt brandhout. De brandweer kan voorkomen dat daar de fik ingaat.

Op het dak van de schuur lijken echter wel asbestplaten te liggen. In hoeverre dat een gevaar voor de directe omgeving is, kan op dit moment nog niet gezegd worden. Aan de ene kant kringelt de rook hoog boven de bossen van ’t Reelaer uit. Aan de andere kant regent het stevig, waardoor de asbestdeeltjes waarschijnlijk niet makkelijk verspreid zullen worden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.