bosfeest al 35 jaar een oergezellig feestje

Pretenties hebben ze bij het Bosfeest niet. Het is ‘gewoon’ een gezellig feestje met stevige rockmuziek in de openlucht en het is er ‘gewoon oergezellig’, zoals woordvoerder Martin Mensink het omschrijft. Op zaterdag 1 augustus zal de 35ste editie van dit roemruchte feest plaatsvinden. Uiteraard wederom aan de Hagenvoorde (op de Elshof) en uiteraard wederom ‘oergezellig’. De muziek komt deze keer van de rockcoverband Huphter.

Het begon allemaal jaren geleden als een kleine examenfuif op een open plek in een bos bij Lierderholthuis. Deze fuif ontwikkelde zich in de loop der jaren tot het huidige feest. De organisatie bestaat uit een aantal enthousiaste inwoners van Lierderholthuis en Heino. Zo’n tien, vijftien jaar geleden beleefde het feest haar topperiode, met soms wel bezoekersaantallen tot vierduizend man. De laatste jaren zit het feest relatief stabiel op circa 2.000 bezoekers. “Maar we zijn natuurlijk enorm afhankelijk van het weer”, stelt Mensink. “Het is telkens weer spannend, maar als de voorspellingen slecht zijn, zetten we er gewoon weer een grote overkapping neer.”

Het Bosfeest richt zich op een ietwat ouder publiek, dat houdt van rockmuziek. “Het begint bij ons meestal rond de 20 en het eindigt bij de 60”, laat Mensink weten. De formule van het feest staat al jaren als een huis en daar wordt verder ook niet al te veel aan gewijzigd. “We hebben het er wel eens over gehad om de vrijdag ervoor bij aan te trekken”, stelt Mensink. “Om dan bijvoorbeeld een ‘Back to the sixties and seventies’-avond te organiseren. Maar daar komt ontzettend veel bij kijken en bovendien denken we dat dat juist ten koste gaat van het publiek op de zaterdag.”

“Je kunt je geld maar één keer uitgeven. Want als je het huidige stapgedrag vergelijkt met dat van vroeger, krijg je wel de indruk dat het vroeger allemaal wat minder uitmaakte. Tegenwoordig houdt men de hand wat meer op de knip. En ach, weet je wat het verder is: Het Bosfeest is maar een heel simpel feest. Gewoon één avond met stevige rockmuziek in de open lucht. Niks bijzonders, maar wel oergezellig!” Aanvang is om 21.30 uur. De entree bedraagt 5 euro. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op staging2.bosfeest.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.