bomenexcursie voor nieuw kapbeleid

Raadsleden van de gemeente Raalte hebben donderdag een rondje Heino gedaan om bomen te bekijken. In het najaar krijgt Raalte namelijk een nieuw bomenbeleid. De excursie was daar een voorschotje op.

De dertig deelnemers hebben mooie oude laanstructuren, monumentale bomen en nieuwe aanleg bekeken, maar ook bomen die te groot zijn en overlast veroorzaken vanwege te grote takken, te smalle straten of te dikke wortels. Het heeft de deelnemers aan de excursie praktijkinzicht gegeven dat moet leiden tot nieuw beleid over kapvergunningen en dergelijke.

Het was trouwens niet zo maar een min of meer gezellig uitje van de raad. Boomdeskundigen waren er ook bij. Te weten Groei en Bloei, Bijenvereniging Heino, Imkersvereniging St. Imelda, Groen Salland, Agrarische Natuurvereniging Overijssels Particulier Grondbezit, LTO afdeling Raalte, IVN, Vereniging voor natuur en milieueducatie, Plaatselijk Belang Heino en de Bomenstichting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.