boeren die willen verhuizen moeten snel zijn

Intensieve veehouderijen in gebieden waar de natuur eigenlijk voorrang moet krijgen in Salland en Twente kunnen zich van 1 augustus tot en met 30 september aanmelden voor verhuizing. De provincie heeft voor hen een speciale verplaatsingsregeling ingericht naar gebieden war landbouw de ruimte krijgt.

In Salland en Twente komen ruim 35 bedrijven in aanmerking voor verplaatsing. Met de verplaatsingsregeling wil de provincie een bijdrage leveren aan het verminderen van de ammoniak uitstoot in/bij kwetsbare natuur; landschapsverbetering door de sloop van bedrijfsgebouwen; een duurzame ontwikkeling van de intensieve veehouderij; het ontwikkelen van nieuwe natuur, watersystemen, recreatie en verbetering van de grondgebonden landbouw.

Na aanmelding worden de aanvragen eerst getoetst, waarna de aanvragers uiterlijk eind 2009 de beoordeling in huis hebben. De verplaatsingsregeling werd eerder opengesteld voor deelname in het najaar van 2005 en eind 2006.

Boeren die eerst willen weten of ze voor verhuizing in aanmerking komen, kunnen op de site van de provincie kijken of dat ook zo is. Bij het Coördinatiepunt Intensieve Veehouderij (026-3781249) weten ze er ook alles van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.