beatrix was al eens eerder op stoppelhaene

Het is komend jaar niet de eerste keer dat koningin Beatrix naar Stöppelhaene komt. Begin jaren zeventig was ze er ook al eens. Willem Albers, mede-oprichter van Stöppelhaene, ontving destijds de koningin samen met prins Claus.

Zoon Frans stuurde ons de foto’s toe. “Ik zag het artikel op de site en toen schoot me te binnen dat ze omstreeks 1970-1973 ook al op Stöppelhaene was. Mijn vader, overleden in 2001, heeft haar toen nog ontvangen tijdens het oogstcorso.” Vader Willem Albers kreeg in 1972 een foto van 80 x 110 centimeter, aangeboden door de gezamenlijke Raalter winkeliers.

Ook in 1991 kwam de koningin naar Salland. In augustus, maar net niet tijdens Stöppelhaene. Dat was namelijk op 20 augustus. Eén van onze redacteuren – toen nog in dienst bij het Overijssels Dagblad – mocht haar toen de hand schudden. Op weg van Wijhe naar Heino (waar geluncht werd in ’t Nijenhuis) hing destijds een groot spandoek met ‘kopje koffie koningin?’ Daar is Beatrix toen niet op ingegaan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.