augustus bij de zwaan in teken van verse vis

De echte liefhebbers weten het en houden de agenda al nauwlettend in de gaten. Ergens begin augustus staat er bij Hotel De Zwaan in Raalte altijd een avond geprogrammeerd, waarbij kan worden geproefd van al het lekkers dat de zee en andere wateren voortbrengen. Dit jaar is er voldoende keuze, want de gehele maand augustus staat in het teken van de verse vis.

De aftrap wordt gegeven op vrijdag 7 augustus, als de eerste mosselavond op het programma staat. Deze avond wordt vervolgens herhaald op de vrijdagen 14 en 21 augustus. Insiders melden dat het een mooi mosselseizoen wordt, want er schijnt veel voedsel in het water te zitten. Dat is ook één van de redenen dat het seizoen vroeger dan gebruikelijk van start is gegaan.

Bij De Zwaan vinden ze alleen een mosselavond te beperkt, dus wordt er op zaterdag 8 augustus nog een speciale visavond georganiseerd. Voor 37,50 euro per persoon (exclusief drankjes) kun je genieten van vier gangen van diverse visgerechten. Er wordt begonnen met een antipasti van diverse soorten schaal- en schelpdieren, dat wordt gevolgd door een voorgerecht dat bestaat uit een tartaar van tonijn en een bereiding van coquille en kreeft. Het tussengerecht is een klassieke bouillabaisse met rouille.

Voor het hoofdgerecht kun je zelf je vis uitkiezen van het verse visbuffet, zoals je dat ook veel ziet in de landen rond de Middellandse Zee. De chef zal deze vervolgens bereiden op de barbecue buiten op het terras. Natuurlijk mag een heerlijke witte wijn niet ontbreken. De Zwaan heeft een speciale selectie gemaakt van een aantal witte wijnen die goed samengaan met de vis. Aan het eind wacht nog een verfrissend dessert om de avond mee af te sluiten.

Gezien de te verwachten grote belangstelling is het zeker aan te bevelen om tijdig te reserveren: 0572-363738.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.