atb team lemelerveld tevreden over nk

Het Zuid-Limburgse plaatsje Noorbeek stond afgelopen weekend volledig in het teken van het NK Mountainbike. Het ATB-Team Lemelerveld was met drie renners van de partij. Op zaterdag reed Dienand Broekhuis zijn wedstrijd bij de Masters 40-plus en op zondag mochten Ido Jansen en Jeroen Wessel bij de Amateurs vertrekken. Na een zwaar weekend ging het mountainbiketeam met drie plaatsen bij de eerste vijfentwintig tevreden huiswaarts.

Terwijl er voor het weekend veel regen was voorspeld, mocht Dienand zijn wedstrijd zaterdag op een mooi droog parcours rijden. Startend vanaf de tweede startrij kwam Dienand de eerste ronde in een groepje rond plaats twintig door. Het tempo lag hem hier niet hoog genoeg en hij besloot wat te versnellen. Dit pakte goed uit. Tijdens de wedstrijd pakte hij veel renners terug. Na anderhalf uur afzien kwam Dienand zeer tevreden als veertiende over de finish.

Zondagochtend was het de beurt aan Ido en Jeroen. Voorafgaand aan hun wedstrijd zorgde een fikse regenbui ervoor dat veel stukken van het parcours gelopen moesten worden. Na een paar wielen met modderbanden gestoken te hebben, gingen de heren van start. Tijdens de wedstrijd wisten Ido en Jeroen elkaar snel te vinden en kwamen samen net bij de eerste twintig renners te rijden, tot ongeveer halverwege de wedstrijd. Ido kreeg het wat moeilijker en moest wat plaatsen toegeven. Jeroen kon op het opdrogende parcours nog een tandje bijschakelen en reed nog wat plaatsen naar voren. Uiteindelijk finishte Ido als 24ste en Jeroen passeerde als zeventiende de eindstreep.

De komende weken doen de mountainbikers het wat rustiger aan. Er staan even geen wedstrijden op de agenda. In september worden de reguliere wedstrijden weer hervat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.