acht parochies fuseren op 1 januari 2010

De acht parochies van het parochieverband De Hoeksteen Zuid-Oost Salland – Broekland, Haarle, Heeten, Luttenberg, Mariënheem, Nieuw Heeten/Holten en Raalte (Kruisverheffing en Paulus) – fuseren per 1 januari tot één nieuwe parochie. De huidige parochies behouden als locatie hun eigen naam, maar de gefuseerde parochie krijgt wél één nieuwe naam.

De stuurgroep van het parochieverband heeft begin dit jaar een speciale commissie ingesteld die de opdracht heeft gekregen om een voordracht te doen voor een naam voor de nieuwe parochie. De commissie, onder leiding van pastoraal werkster Marie-José Holterman en de deskundige leden Herman Hannink en Henny Bouwhuis, is zeer voortvarend te werk gegaan. De voordracht van de commissie is unaniem overgenomen door het pastorale team en de stuurgroep van het parochieverband De Hoeksteen Zuid-Oost Salland. Daarnaast heeft aartsbisschop dr. W.J. Eijk inmiddels met de voordracht voor de naam van de nieuwe parochie ingestemd.

De naam voor de nieuwe parochie zal zijn ‘Parochie van het Heilig Kruis’. Het pastorale team en de stuurgroep zijn bijzonder ingenomen met de instemming van de bisschop en danken de commissie voor de bewezen dienst. “Verder hopen wij dat men met de naam voor de nieuwe parochie snel vertrouwt raakt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.