zomerfestival boskamp zonder spatje water

“Het was weer een absoluut topweekend”, laat Gerrit Brockotter, voorzitter van Stichting Zomerfestival Boskamp na afloop van het Zomerfestival weten. “Helemaal wat betreft de drukte.” En daarmee is de opzet van de organisatie weer volledig geslaagd. Want het Zomerfestival wil graag een regionale publiekstrekker zijn en heeft die ambitie het afgelopen weekend weer helemaal waar gemaakt.

“De zaterdag was weer heel gezellig en ’s avonds was het enorm druk”, stelt Brockotter. “En ook het weer zat ons mee. We waren ’s middags bezig met de zeskamp toen we ineens heel erg donkere wolken zagen in de richting van Deventer. En het donderde ook behoorlijk. Maar bij ons bleef het gewoon droog. En een half uur later kregen we te horen dat het in Raalte en Wijhe met bakken uit de lucht was gekomen. We hebben super veel mazzel gehad!”

Maar ook de zondag was weer een topdag. Het optreden van de kinderhelden van Ch!pz bracht ’s middags naar schatting zo’n vijfhonderd mensen op de been. Ook de trialdemonstratie mocht rekenen op veel belangstelling. Brockotter noemt ook nog even het Gas Vast spektakel. Twee bewoners leverden een motor waarop men in kon zetten. Met behulp van een beetje methanol zou de motor zo lang mogelijk vol gas gaan. En aan het publiek de eer om te gokken hoe lang de motor het vol zou houden.

Maar helaas begon het met pech. De motor van Patrick en Frank Isfordink liep vast. “Maar daardoor lieten ze zich niet uit het veld slaan”, vertelt Brockotter. “Ze haalden meteen een auto op, een Peugeot 205. En die ging vervolgens vol gas. Zo’n vierhonderd mensen hebben ingezet. De motor heeft het zo’n acht en een halve minuut vol gehouden. Eerst begon de uitlaat te lekken, daarna de motorkap te roken en op het moment dat iemand zei ‘nou houdt ie er zo mee op’, begon ie te stotteren en liep ie kapot!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.