zomerfestival boskamp nog elk jaar groter

Aan het woord is Gerrit Brockotter, voorzitter van Stichting Zomerfestival Boskamp, de organisatie van het Zomerfestival dat dit jaar van donderdag 25 tot en met zondag 28 juni gehouden wordt. En hoe creëer je groei? Met grote namen. Deze keer doen ze het wat de zaterdagavond betreft even rustig aan, maar zondagmiddag komt de bekende kidspopact Ch!pz naar de Boskamp.

“We zijn dit jaar voor de zaterdagavond bezig geweest met De Toppers. Het was eigenlijk al grotendeels rond, toen ze bekend maakten dat ze naar het Songfestival gingen en eventjes later Gerard Joling eruit stapte. Toen heeft het management alsnog afgezegd”, vertelt Brockotter. Tijd om een andere grote naam vast te leggen, was er eigenlijk niet meer. Daarom dit jaar geen enorme act zoals in het verleden (zo stonden onder andere Jovink, Van Dik Hout, Nick & Simon en Normaal al eens op het Zomerfestival), maar optredens van de rockcoverband Crystal Dream en De Foppers.

“Crystal Dream speelt de hele avond, maar een deel van de show staat in het teken van U2”, vertelt Brockotter. “De Foppers bestaan uit drie imitators. Ze hebben verschillende acts. Wil je een U2-act? Dan kan dat. Wil je Robbie Williams? Ook geregeld. Ze kunnen bijna iedereen nadoen!” Brockotter stelt dat er voor volgend jaar wel weer ingezet wordt op een grote naam. “We streven naar een regiofunctie. Het is een mooie manier om Boskamp op de kaart te zetten. Jaren geleden hadden veel tentfeesten grote plannen, maar de meesten hebben die weer laten varen. Wij niet. Wij gaan gewoon door. En met succes!”

Het Zomerfestival Boskamp begint donderdagavond om 18.00 uur met een fietscrosswedstrijd. Daarna staat een kaartavond op het programma. Om 22.30 uur presenteert het feest voor het eerst een greppeltocht. Wat gaat er gebeuren? De deelnemende dames en heren worden verdeeld in kleine groepjes en vijf kilometer van het terrein gedropt. Elke groep krijgt een bepaald voorwerp mee. Vervolgens dienen de groepjes zich zo snel mogelijk weer bij de tent te melden (met het betreffende voorwerp). Dat zal allesbehalve gemakkelijk zijn, want er rijden vijf of zes auto’s rond die de taak hebben om de groepjes op te sporen. Als een groepje gespot wordt, dienen de deelnemers terug te gaan naar het startpunt en opnieuw te beginnen. “En als de dames en heren zo’n auto zien, dan moeten ze dus meteen de bosjes of een greppel induiken. Vandaar de naam greppeltocht”, legt Brockotter uit. Op dit moment hebben er zich al meer dan veertig deelnemers aangemeld. Jong en oud.

De vrijdagavond staat in het teken van de playbackshow. Om 19.00 zijn de jongsten aan de beurt. Om 21.00 uur de ouderen. Ook hiervoor zijn in totaal al meer dan veertig aanmeldingen. “De belangstelling groeit nog steeds”, constateert Brockotter. Na afloop van de playbackshow volgt een feestavond met medewerking van drive-in Jambalaya. Zaterdag gaat het programma vanaf 10.30 uur verder met een kindersurvival. Om 13.30 uur begint de zeskamp. De deelnemende buurt-, vrienden- of familieteams mogen de krachten meten op diverse opblaasbare speeltoestellen. Natuurlijk inclusief het betere spetter- en glijwerk. Om 20.30 uur begint de grote feestavond met Crystal Dream en De Foppers. De entree bedraagt 10 euro.

Zondag om 11.30 uur gaat het feest verder met een darttoernooi. Om 13.15 uur begint een optreden van de Dance Kids uit Olst. Om 14.00 uur start de show van Ch!pz, die ongeveer een uur zal duren. Daarnaast verzorgt een motorcoureur vanaf 14.00 uur diverse demonstraties trial. Op een groot terrein met diverse attributen zal hij zijn kunnen laten zien. Vanaf circa 16.00 uur bestaat er ook gelegenheid om onder begeleiding zelf een trucje te proberen. Dat duurt tot circa 18.00 uur. Om 17.00 uur begint Gas Vast. Daarnaast kunnen de bezoekers kijken en luisteren naar entertainer André Pronk (onder meer bekend van een hilarische auditie bij Popstars).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.