wethouder elferink wil naar raalte verhuizen

Raalter wethouder Gerard Elferink wil naar Raalte verhuizen. De PvdA’er zet zijn woning in Wijhe te koop, zodat hij – zoals het voor een wethouder hoort – in zijn eigen gemeente kan wonen, dat meldt de Stentor vrijdag. Eind april stemde een meerderheid van de raad nog in met zijn verzoek om buiten de gemeente Raalte te wonen. Nu gaat Elferink dus zelf overstag, “want we hebben zoveel roots in Raalte en kennen er veel mensen”, aldus de wethouder.

Elferink, al veertig jaar Wijhenaar, heeft in het verleden al vier keer ontheffing aangevraagd om in Wijhe te mogen blijven wonen. De wethouder vond het lange tijd niet nodig om te verhuizen, omdat de afstand van zijn woning tot aan het gemeentehuis in Raalte minder dan tien kilometer bedroeg, een makkelijk te overbruggen afstand. Persoonlijke omstandigheden lagen ten grondslag aan het verzoek om in Wijhe te blijven wonen. “Die omstandigheden zijn veranderd”, zegt Elferink daarover in de Stentor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.