welstandsvrij bouwen raalte weer mogelijk

De rol van de welstandscommissie wordt terug gedrongen en het welstandsvrij bouwen wordt in Raalte weer mogelijk gemaakt. Deze toezeggingen deed wethouder Gerard Elferink donderdag bij de behandeling van de Evaluatie Welstandsnota. Daarnaast beloofde Elferink dat inwoners en bouwbedrijven die om een vooroverleg vragen, in de toekomst niet langer dan drie weken hoeven te wachten.

Elferink deed deze toezeggingen naar aanleiding van vragen van Ben Nijboer (VVD), die samen de CDA-fractie een amendement had voorbereid. Nijboer is tevreden met de gedane toezeggingen. “In Raalte worden jaarlijks ruim 550 bouwaanvragen ingediend. Van alles wat de welstandscommissie passeert, komt ongeveer negentig procent ongewijzigd terug. Dat kost de aanvragers vaak vele honderden euro’s en al snel zes tot acht weken onnodige wachttijd. Daar moeten we zo nel mogelijk van af”, zo bepleitte Nijboer.

Ten aanzien van de drie weken wachttijd na aanvraag, maakte de wethouder nog een voorbehoud. “Soms lukt het gewoon niet om dat waar te maken, omdat alle stukken nog niet compleet zijn of de agenda vol zit. Maar we zouden dan wel kunnen bellen om te overleggen of het iets langer mag duren, of zoiets. Over de strekking zijn we het eens, maar geef ons even de ruimte om dat verder uit werken”, vroeg Elferink donderdagavond. De VVD kon daar de redelijkheid wel van inzien. Met de gedane toezeggingen door het college werd uiteindelijk het amendement ingetrokken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.