weer medaille voor lisette van der goeten

De Wijhese zusjes Lisette en Martine van der Goeten, al jaren aan de top van Nederland als het gaat om trampoline springen, hebben afgelopen weekend meegedaan aan een wedstrijd in het Rotterdamse Ahoy. De evenementenhal was het podium voor de ‘Fanatastic Gymnastics’, een evenement waarin de turnbond negen verschillende nationale kampioenschappen samen heeft gebracht.

Voor Lisette was het een speciaal weekend. Niet alleen omdat zij haar titel op de trampoline verdedigde, maar ook omdat het haar laatste wedstrijd op dit onderdeel was. Met ingang van komend seizoen zal zij trainen en in wedstrijdverband uitkomen bij DFS Hoogezand, een vereniging die zich alleen richt op de grote trampoline. Afgelopen zaterdag in Ahoy echter, kwam Lisette nog samen met haar zusje uit op de dubbelminitrampoline.

Na een succesvolle voorronde plaatsten beide zusjes zich voor de finale. Martine, uitkomend bij de junioren, moest als eerste van de twee in actie komen. Na een mooie eerste sprongserie stond zij op een tweede plaats en was eremetaal binnen bereik. Helaas ging het fout bij de landing van de tweede serie. Bij de landing van haar dubbele salto hiel zij iets vaart over en kon niet blijven staan. Hierdoor werd de sprong afgekeurd en moest Martine genoegen nemen met een vijfde plaats.

Lisette legde beslag op een tweede plaats bij de senior dames. Met een eerste serie, waarin zij een persoonlijk record sprong, en een goed uitgevoerde tweede serie kon zij ook dik tevreden zijn. Ook omdat zij de titel moest afstaan aan een bekende, namelijk clubgenote Mariska Neihof. Toch een zeer goede prestatie voor Listette gezien het feit dat zij de afgelopen maanden weinig op dit onderdeel getraind heeft. De zilveren medaille betekende voor haar de zevende podiumplaats tijdens de afgelopen zeven NK’s.

Zondag stond de wedstrijd op de grote trampolines voor de absolute top van Nederland op het programma. Sinds vorig jaar behoort Martine tot het hoogste niveau. Vol spanning stond zij op de trampoline voor haar verplichte oefening. Na het succesvol beëindigen van haar tien sprongen bleek ze een puntenrecord te hebben gehaald, goed voor een zevende plek. Door drie strafpunten miste ze de finale van de beste acht echter op een haar. Ondanks het missen van de finale, werd het NK met een positief gevoel afgesloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.