vliegroest goed van autos te verwijderen

Goed nieuws voor de bewoners in Raalte Zuid die al geruime tijd klagen over vliegroest, dat volgens hen afkomstig is van het Raalter bedrijf Van Merksteijn. Volgens Mark Popping, eigenaar van Auto Restyle Popping in Raalte, is vliegroest namelijk goed van auto’s te verwijderen.

Maar hoe langer je de vliegroest op de autolak laat zitten, hoe moeilijker het wordt om deze te verwijderen. “De kleine metaaldeeltjes gaan namelijk steeds dieper in de lak roesten. Daarmee kan blijvende schade ontstaan. Ook kunnen de ruitenwissers eerder stuk gaan door het ruwe oppervlak van je voorruit”, zegt Popping, die zich met zijn bedrijf voornamelijk bezighoudt met het reconditioneren van gebruikte auto’s. Dit gebeurt door het interieur schoon te maken en de autolak te poetsen. Ook kunnen er lelijke parkeerdeukjes worden verwijderd zonder dat de lak overgespoten hoeft te worden.

De auto’s met vliegroest worden als volgt gerepareerd: Eerst wordt de auto goed met de hand gewassen zodat al het zand en vuil van de auto is verwijderd en de vliegroest goed zichtbaar wordt. Hierna wordt de gehele auto met speciaal daarvoor bestemde reinigingsmiddelen behandeld. Hierbij kun je denken aan speciale soorten klei die de lak reinigen en aan zuren die metaaldeeltjes oplossen. “Als wij er zeker van zijn dat elk roestdeeltje verwijderd is, zetten wij de auto weer in een goede beschermende wax”, aldus Popping, die in de afgelopen periode al van menig auto uit Raalte de vliegroest heeft verwijderd.

“Afhankelijk van hoe je verzekerd bent, kan de schade worden vergoed. Eén ding is zeker, de vliegroest laten zitten kan permanente schade aan de auto betekenen.” Voor meer info kun je bellen met 0572-365300. Auto Restyle Popping is te vinden aan de Overkampsweg 30b in Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.