vetkuiven en wijde broeken op jubileumfeest

Voetbalvereniging Heino viert dit weekend haar 40-jarig jubileum. De fusieclub, ontstaan uit Hevo (1938) en SC Heino (1948), heeft uiteraard een vol programma op poten gezet om bij het 40-jarig bestaan stil te staan. Zaterdagochtend is er een speelse activiteit voor jeugdleden, ’s avonds is er een feestavond en met een knipoog naar het verleden wordt zondagmiddag een historische wedstrijd gespeeld tussen Sportclub en Hevo. Ook is de finale van de Panini-actie deel van het programma.

Hoewel de fusie tussen Hevo en Sportclub Heino op 30 juni 1969 werd beklonken, wordt dit komende weekend – in verband met vakanties – al gevierd. De jeugd trapt zaterdag om 08.45 uur af, als er een voetbalschool voor de F-jeugd gepland staat. Om 10.45 uur mag de E-jeugd zich melden voor haar programma, terwijl de D- tot en met A-junioren vanaf 12.45 uur worden verwacht. Een feesttent op sportpark De Kampen is voor leden en vrijwilligers geopend van 10.30 tot 18.00 uur.

Zaterdagavond is er een grote feestavond voor vrijwilligers en leden vanaf de A-junioren. Het thema van de avond is de zomer van 1969. Dat betekent dus ook dat de broeken met wijde pijpen en de fleurige outfits van toen weer uit de kast kunnen worden gehaald. Tijdens de feestavond wordt tevens de vrijwilliger van het seizoen 2008/2009 bekendgemaakt. Als iedereen een dag later is bijgeslapen, starten de festiviteiten op zondag om 10.30 uur met een koffieconcert van Grenslandkapel.

Daarna maakt heel Heino zich op voor het hoogtepunt van het jubileumfeest. Het laatste duel tussen Sportclub en Hevo van toen, wordt zondagmiddag om 14.00 over gespeeld. Destijds moesten eerst de schapen nog van het veld worden gejaagd, dus dat moet dit jaar ook. Toen speelden de spelers met wijde broeken, strakke shirts en enorme vetkuiven, dus dat moet nu ook. Voor de allerlaatste keer zal zoals vanouds de derby van Heino worden gespeeld.

In de rust van de jubileumwedstrijd vindt de finaletrekking van de Panini-actie plaats. Dertig kanshebbers mogen zich in de rust (zo rond 14.30 uur) melden in de middencirkel van het hoofdveld in Heino. Kim van de Worp van de C1000 in Heino, die de actie van begin tot eind heeft gesponsord, zal de prijswinnaars uiteindelijk bekendmaken. Hoewel er meerdere prijzen te winnen zijn, geldt er natuurlijk maar één vraag: Wie gaat er naar een wedstrijd van de kersverse Champions League-winnaar FC Barcelona?

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.