veel belangstelling voor economisch cafe

Ruim honderd ondernemers uit de gemeente Raalte hebben donderdagavond een bezoek gebracht aan het Economisch Café bij Zaal Zwakenberg in Raalte. De gemeente Raalte had in samenwerking met de Kring Raalter Werkgevers alle bedrijven en ondernemers uit de gemeente uitgenodigd om met elkaar vast te stellen hoe het bedrijfsleven in de gemeente er vanwege de kredietcrisis voor staat.

Daarnaast werd er uitvoerig gesproken en gediscussieerd over mogelijke (gezamenlijke) acties om de schade voor Raalte beperkt te houden en de rol die de lokale overheid hierbij kan spelen. Wethouder Yayeri Blijdenstein blikt tevreden op het eerste Economisch Café. “Het is erg belangrijk om met alle betrokkenen te kijken hoe we deze kredietcrisis het hoofd kunnen bieden. Bijeenkomsten zoals deze zijn dan erg waardevol om een goed beeld te krijgen van wat er allemaal leeft bij de betrokken ondernemers.”

Voor het Economisch Café waren twee sprekers uit de praktijk uitgenodigd om een toelichting te geven op de landelijke en regionale trends die door de kredietcrisis ontstaan. Zo gaf Michel Kolman, manager zakelijke relaties van de Rabobank Salland, een presentatie over de landelijke ontwikkelingen als gevolg van de kredietcrisis. Na deze inleiding schetste Marcel van ’t Hul, regiomanager VNO/NCW, de huidige stand van zaken op de economische situatie binnen de gemeente Raalte. De avond werd geleid door Rob van Beek.

Na de plenaire inleidingen en discussies gingen de aanwezige ondernemers ook in groepsverband met elkaar in discussie. Hierbij werden zij ingedeeld in de sectoren Industrie & transport, Bouwnijverheid, Zakelijke diensten & banken, Horeca & detailhandel en Zorg & onderwijs. In elke groep werd gesproken over de bedreigingen en de kansen die de kredietcrisis met zich mee brengt. Tevens werden wederzijdse verwachtingen uitgesproken.

De aanwezige ondernemers gaven aan het einde van de avond aan graag een actief vervolg op dit eerste Economisch Café te willen. “Aan die wens komen we uiteraard graag tegemoet, want we hebben gemerkt dat dit soort bijeenkomsten erg zinvol zijn. Het krijgt dus zeker een vervolg”, aldus een tevreden wethouder Blijdenstein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.