van keuzemodule tot optreden in hoftheater

Leerlingen van Carmel College Salland hebben woensdag en donderdag op het podium van het Hoftheater in Raalte gestaan. Zo’n veertig scholieren voerden Rock & Doll op, een musical die het eindresultaat was van een reeks keuzemodules.

CCS-leerlingen kiezen ieder jaar een keuzemodule, een vak dat ze naast het reguliere aanbod volgen. Dat loopt uiteen van zaalvoetballen en mountainbiken tot fotografie, zang, dans en toneel. In de hoek van de kunstzinnige uitingen leidt dat ieder jaar tot een gecombineerd optreden in het Raalter Hoftheater. In de hal van het theater is een expositie van tekeningen, foto’s en linoleumdrukwerk te zien. Op het toneel wordt telkens een musical opgevoerd met livemuziek en -dans en gefilmde en gefotografeerde animatie op filmdoek, uiteraard allemaal door de leerlingen zelf verzorgd.

Onder de bezielende leiding van Monique Engel en Benito Hulshof werd dat optreden ook woensdag en donderdag weer een groot succes. Woensdag was het Hoftheater goed gevuld met familie en vrienden die wel eens wilden zien waar de leerlingen al die maanden mee bezig waren geweest. Donderdag kwamen grote horden schoolgenoten naar het theater. Rock & Doll moest maar liefst drie keer opgevoerd worden die dag.

Korte inhoud van het stuk: Een leerlinge uit de onderbouw heeft een stevige relatie met een leerling uit de bovenbouw. De ouders van het meisje vinden dat maar niets, vooral vanwege het grote leeftijdsverschil. Het meisje wordt tijdelijk naar een andere school gestuurd en daar moet de jongen in kwestie juist stage lopen. En dan is er op die school in de stad (gelijk maar New York gekozen) ook nog eens een rellerige meidengroep die als doel heeft tweespalt te zaaien. Kortom, thema’s die de leerlingen vast vaker tegen komen in hun leven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.