tweetal uit olst start bedrijf in bouwsector

De bouwsector krijgt zware klappen in de recessie. Het aantal vacatures neemt met rap tempo af. Volgens het Economisch Instituut Bouwnijverheid (EIB) waren er eind april nauwelijks vacatures meer bij de grote bouwbedrijven. Vooral de behoefte aan personeel op de bouwplaatsen en aan personeel in het middenkader nam het afgelopen jaar sterk af. Een lastige periode om voor jezelf te beginnen dus, maar toch durft een tweetal uit Olst het aan.

Mark van Gurp en Eyner Vrielink zien, met Remco Lammerink uit Hengelo, mogelijkheden om in deze tijd een bedrijf te starten. Buro BIM, gevestigd aan de Schonenvaardersstraat 14a in Deventer, legt zich toe op bouwkundig tekenwerk in alle fasen van het bouwproces van ontwerp tot en met uitvoering. Het drietal focust zich op aannemers, architecten en ontwikkelaars, maar ook particuliere opdrachtgevers kunnen zij geheel ontzorgen.

De heren van Buro BIM zien genoeg kansen omdat het tekenwerk driedimensionaal wordt uitgewerkt. Deze werkmethodiek kan vergeleken worden met hoe in de auto-industrie wordt gewerkt en door deze aanpak worden de faalkosten in de bouw aanzienlijk verlaagd! Tevens wordt er efficiënter gebouwd, doordat er direct hoeveelheden en dus ook kosten uit het model gehaald kunnen worden. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om de bouw al vooraf vanachter de computer te beleven door virtueel door het gebouw heen te lopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.