topprogramma op eerste stoppelveld lustrum

Het lijkt soms wel eens of het Stöppelveld in Raalte even oud is als Stöppelhaene zelf. Toch is het pas vijf jaar geleden (2004) dat de Domineeskamp voor de eerste keer als één groot en gezellig festivalterrein werd ingericht, met vooral op de donderdagavond een muzikaal topprogramma. Het eerste lustrum (al wordt het dus de zesde keer) krijgt extra allure; niemand minder dan de beste zangeres van het land, Ilse DeLange, komt naar het hoofdpodium op het middenterrein.

Niet alleen deze onbetwiste koningin van de Nederpop, maar ook het aanstormende talent van Miss Montreal met Sanne Hans zal er donderdagavond zijn. Terwijl in de Feestfabriek één van de beste DJ’s van de wereld, Don Diablo, achter de draaitafel staat, is er aan de andere kant in de Sallandse Herberg een spektakel met een lach en een traantje. De Sjonnies komen in hun afscheidstoernee 2009 nog één keer de boel op stelten zetten in Raalte. Ook Wolter Kroes zal optreden in de Sallandse Herberg. Daarmee is het volledige donderdagavondprogramma rond.

Waar de verschillende feesttenten op de Domineeskamp vroeger apart probeerden zoveel mogelijk bezoekers te trekken, werden in 2004 de handen juist ineengeslagen. Een speciale commissie met vertegenwoordigers van Stöppelhaene en de Stöppelkaters maakte van de Domineeskamp een fantastisch festivalterrein met drie podia en een rits optredens voor jong en oud. Want dat hoort bij Stöppelhaene: Een even mooi als uniek feest waarbij iedereen zich thuis moet kunnen voelen. Het Stöppelveld was geboren.

De samenwerking sloeg direct vanaf het eerste jaar in als een bom, enkele malen moest de zelfs het bordje ‘Uitverkocht’ opgehangen worden Nu is het zelfs al zo alsof het Stöppelveld er altijd is geweest. Voor de speciale commissie een extra motivatie om jaar in jaar uit voor een nog beter programma te zorgen. Dat betekent niet alleen voor de donderdagavond, als er entree moet worden betaald, maar ook op de andere dagen en avonden van het Sallands Oogstfeest. Aankleding, indeling, sfeer, catering en bars, elk jaar wordt de lat hoger gelegd.

Toch gaat de vraag van bezoekers steevast uit naar kaarten voor de donderdag. Een kaartje kost dit jaar in de voorverkoop (die al is begonnen) 18 euro bij Annie Schulten en de VVV/ANWB in Raalte. Digitaal kan ook via staging2.stoppelhaene.nl. Ook zijn de kaarten te koop bij alle Free Record Shops (niet online) in Nederland. Op donderdagavond 27 augustus zelf is de entree 23 euro (mits niet uitverkocht). Het Stöppelveld is vanaf 19.30 uur open, ongeveer om 20.00 uur wordt gestart met de voorprogramma’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.