Home / archiefcentraal / sterke daling bevolkingsaantal marienheem

sterke daling bevolkingsaantal marienheem

Het inwonersaantal van Mariënheem is tussen 31 december 2007 en 31 december 2008 sterk gedaald. Dat valt te lezen op de achterkant van het magazine ‘Door’, oftewel het burgerjaarverslag 2008 van de gemeente Raalte.

Een oplettende lezer attendeerde ons op de opvallende cijfers. Het bevolkingsaantal van Mariënheem zakte namelijk van 1.826 in 2007 naar 1.478 in 2008. Voor een dorp als Mariënheem natuurlijk een opmerkelijke daling, die echter simpel te verklaren valt. “De sluiting van het asielzoekerscentrum is de voornaamste reden”, zegt gemeentewoordvoerder Marc Slagter, die verder benadrukt dat het niet om een tikfout gaat. “De cijfers zijn juist!”

Lees ook

Sportief en Gezond peiling in Raalte

RAALTE – De gemeente Raalte, GGD IJsselland en het Sportbedrijf Raalte vragen alle inwoners van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.