sterke daling bevolkingsaantal marienheem

Het inwonersaantal van Mariënheem is tussen 31 december 2007 en 31 december 2008 sterk gedaald. Dat valt te lezen op de achterkant van het magazine ‘Door’, oftewel het burgerjaarverslag 2008 van de gemeente Raalte.

Een oplettende lezer attendeerde ons op de opvallende cijfers. Het bevolkingsaantal van Mariënheem zakte namelijk van 1.826 in 2007 naar 1.478 in 2008. Voor een dorp als Mariënheem natuurlijk een opmerkelijke daling, die echter simpel te verklaren valt. “De sluiting van het asielzoekerscentrum is de voornaamste reden”, zegt gemeentewoordvoerder Marc Slagter, die verder benadrukt dat het niet om een tikfout gaat. “De cijfers zijn juist!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.