stal t reelaer viert jubileum met open dag

Stal ’t Reelaer tussen Raalte en Heino viert zondag 21 juni haar 15-jarig bestaan met een open dag van 13.00 tot 16.00 uur en een crosswedstrijd voor manegeruiters. Op de manege, die ligt verscholen tussen de bossen op landgoed het Reelaer, worden verschillende activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Een goede gelegenheid om eens de gezellige sfeer op Stal ’t Reelaer te proeven.

Tijdens de open dag worden leuke rondleidingen gegeven, kunnen kinderen een ponyritje maken en ondertussen bestaat er de mogelijkheid om de crosswedstrijd te bekijken. Tijdens een natural horsemanship demo kan er gekeken worden hoe de paarden op stal worden beleerd. De dames die de manege runnen, Ineke Middelveldt en de zussen Frouk en Eline Miedema, vinden het erg belangrijk dat paarden geweldloos worden beleerd. “We willen mensen graag leren om op een natuurlijke manier paard te rijden en paarden te houden”, aldus Eline. “We willen laten zien dat je kunt samenwerken met paarden.”

Dan doen de dames volgens de ideeën van Monty Roberts, een paarden(f)luisteraar die zich zelf op jonge leeftijd een unieke methode heeft ontwikkeld om paarden te beleren. Het gaat hierbij voornamelijk om het letten op de lichaamstaal van het paard. De nu 74-jarige Roberts heeft verschillende boeken geschreven en geeft nog steeds clinics over de hele wereld. Sinds kort bestaan voor deze manier van beleren ook speciale opleidingen. Frouk en Eline Miedema zijn afgelopen december voor één van deze opleidingen, Introductory Course of Horsemanship, met succes geslaagd.

De manege wordt ook geleid door bedrijfsleider Ramon Wijnberg, een aantal gediplomeerde instructeurs en vele vrijwilligers die helpen waar ze maar kunnen. Er zijn dagelijks lessen te volgen en in de weekenden worden activiteiten georganiseerd. Tijdens de open dag kan er een kijkje worden genomen op het gehele terrein. De wedstrijd voor manegeruiters bestaat uit voornamelijk natuurlijke hindernissen, zoals boomstammen, heuveltjes en een grote waterbak. De wedstrijd wordt gereden in de categorieën A, B en L.

Verdeeld over de middag worden er rondleidingen gegeven en kinderen kunnen van 13.00 tot 14.00 ponyritjes maken tijdens de open dag. Zij hoeven zich overigens geen moment te vervelen, want daarna is er de mogelijkheid om tot 15.00 spelletjes te doen. Ook kunnen ze geschminkt worden. De demonstraties zullen om 14.30 en 15.30 plaats vinden. Meer informatie over Stal ’t Reelaer en de open dag is te vinden op staging2.reelaer.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.