sproeifeest in hoonhorst voor jong en oud

Hoonhorst viert komend weekend het jaarlijkse Sproeifeest. Een echt dorpsfeest met een programma voor jong en oud. Van cabaret tot een truckopstapavond en van een soort zeskamp (die overigens in Hoonhorst ‘Dorp zonder grenzen’ heet) tot optredens van acts als Dennie Christian en Lijn 7.

Het programma gaat vrijdag om 19.00 uur van start met een ‘truck-opstap’. Iedereen krijgt de kans om een grote truck van binnen te bekijken en een rondrit te maken onder begeleiding van een professioneel chauffeur. Om 21.00 uur begint een grote feestavond in de tent. DJ Nico Noordhof staat achter de draaitafels. De avond wordt verder opgeluisterd met een optreden van niemand minder dan Dennie Christian. De entree is gratis.

Zaterdagochtend om 10.00 uur gaat de Hoonhorster Joarmarkt van start. De diverse kooplieden, maar ook de verenigingen bieden weer verrassende koopwaren aan. De markt duurt tot ongeveer 14.00 uur. Om 10.30 uur begint een speciaal kinderprogramma in de feesttent. Om 14.00 uur gaat de straat-/buurtcompetitie ‘Dorp zonder grenzen’ van start. Diverse teams doen mee aan verschillende ludieke spelletjes. Nieuw dit jaar is de ‘Water-raket-wedstrijd’ voor de jeugd tot en met 16 jaar! Deze zijn inmiddels uitgedaagd via school en de jeugdsoos om een echte waterraket te bouwen, die zaterdagmiddag afgevuurd wordt op het feestterrein.

Om 21.00 uur begint een grote feestavond in de tent. Op het podium staat de band Lijn 7. Nederlandstalige meezingers worden afgewisseld met Engels- en Franstalige klassiekers, TV-tunes en zelfs kinderliedjes. De entree bedraagt 10 euro (inclusief twee munten).

Zondagochtend gaat het programma om 10.30 uur verder met een oecumenische kerkdienst in de tent. Het thema van de dienst is ‘Kleur’. Het interkerkelijk koor Promise verzorgt de muzikale invulling. Zondagmiddag om 14.00 uur beleeft het Sproeifeest een heuse première. Dan gaat namelijk de Doldwaze Sproeimiddag van start. Het publiek kan kijken naar en meedoen aan diverse ludieke spelletjes. Zo kan men bijvoorbeeld meedoen aan een wedstrijd sproeifietsen. Probleem alleen is dat de organisatie er verder nogal vaag over doet, dus daar kunnen we je verder niet al te veel over vertellen, of het moet zijn: “Het komt neer op domme kracht óf slim omgaan met het spel!”

Opgave en informatie via: info@sproeifeest.nl. Om 16.30 uur begint de grote afsluitende feestavond met medewerking van DJ Nico Noordhof en het nieuwe Hoonhorster popkoor ‘Just-4-Fun’. Meer info kun je vinden op: staging2.sproeifeest.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.