sponsorloop de ieme voor oud leerling sterre

Leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van Daltonschool de Ieme in Raalte hebben vrijdag een sponsorloop gehouden ten bate van de Sterre Stichting. En met succes, want hoewel het precieze bedrag nog niet bekend is, is de verwachting dat de opbrengst zal liggen tussen de 600 en 1.000 euro. De Sterre Stichting is opgericht er nagedachtenis aan Sterre Freriksen, een leerling van De Ieme die op achtjarige leeftijd overleed aan leukemie.

Vele kinderen renden op vrijdagmiddag 19 juni, op initiatief van de leerlingenraad, rondjes rondom het huizenblok tegenover De Ieme. Een dergelijke actie wordt jaarlijks gehouden, maar het doel is dit jaar wel heel bijzonder, namelijk de Sterre Stichting. Sterre Freriksen, in 2007 op 8-jarige leeftijd overleden, was een klasgenootje van de leerlingen van de huidige groep 6. Haar vader Frank heeft in 2009 de Sterre Stichting opgericht, die zich als doel heeft gesteld om de behandelwijze van kinderkanker en de opvang van ouders en familie van ernstig zieke kinderen te verbeteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.