sponsoractie voor wens overleden collega

Aan het woord is Gerard Groote Schaarsberg, die heel graag inhoud wil geven aan de wens van Marco Melenhorst die op 7 juni 2008 op veel te jonge leeftijd (35) overleed aan de spierziekte ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose).

Wouter en Marco waren al lange tijd collega’s van elkaar op De Horizon in Raalte. Maar plotseling werd Marco geconfronteerd met de spierziekte ALS, een zeldzame en ongeneeslijke aandoening. Bij ALS-patiënten sterven de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg en een deel van de hersenen af. Signalen komen daardoor niet meer aan bij de spieren, waardoor er totale spierzwakte optreedt. Over het algemeen veroorzaakt ALS geen pijn en tast het verstand meestal niet aan. Ook blijven de zintuigen doorgaans intact. Wel worden geleidelijk steeds meer spieren aangedaan en is het uitvallen van de ademhalingsspieren vaak de oorzaak van het overlijden van de patiënt.

“Dit mensonterende proces heeft bij Marco drie jaar geduurd”, vertelt Gerard. “Tijdens het ziekteproces heeft Marco verschillende keren aangegeven dat hij het op prijs zou stellen dat er geld wordt ingezameld voor de Stichting ALS. Deze stichting heeft veel geld nodig om verder onderzoek te doen naar behandelingsmethoden. Ook zelf heeft Marco een belangrijke bijdrage geleverd aan de stichting, door twee kinderfolders te schrijven voor kinderen met ouders met de ziekte ALS.”

Om inhoud te geven aan de wens van Marco, wil Gerard (die tegenwoordig werkzaam is op het Carmel College) samen met zijn collega’s van De Horizon een sponsoractie beginnen om geld in te zamelen voor de Stichting ALS. “Hanneke Rovers en René Kleinherenbrink van De Horizon zullen op 12 september een sponsorfietstocht organiseren onder de noemer ‘Trap ALS de wereld uit’, waarbij de opbrengst ten goede komt aan de Stichting ALS.” Zelf wil Gerard zijn gezonde spieren gebruiken om op 1 november de marathon van New York te lopen. “Ik hoop daar zoveel mogelijk geld mee bijeen te brengen voor de stichting.”

Mocht je bereid zijn om een donatie te doen voor dit goede doel, dan kun je een bedrag storten op bankrekeningnummer: 57.61.72.235 onder vermelding van ‘Donatie Stichting ALS’. “Wij hopen op zoveel mogelijk steun en dat de wens van Marco op deze manier in vervulling kan gaan.” Voor meer informatie: gerardgs@home.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.