serco wat teleurgesteld hageveld tevreden

Serco Racing Team uit Lemelerveld en het Luttenbergse Racing Team Hageveld zijn met verschillende gevoelens teruggekeerd van het TT-circuit in Assen, waar afgelopen weekend de zevende race in het ONK Dutch Superbikes werd verreden. Serco-coureur Rik Lenters eindigde op een vijftiende plek en was daar zichtbaar ontevreden mee, terwijl Jarco Grotenhuis van Team Hageveld juist zeer tevreden was met een 21ste tijd.

De training op zaterdag verliep voor Lenters al niet zoals gehoopt. In een sterk deelnemersveld trainde hij toch een teleurstellende achttiende tijd. De eerder op Assen gereden tijden werden door Lenters niet gehaald. Hoe tegenstrijdig met Jarco Grotenhuis, die in de zaterdagtrainingen juist zijn persoonlijk record wist aan te scherpen. De Luttenberger zette een tijd van 1.46’356 neer, ruim vier tiende sneller dan zijn oude baanrecord. Die tijd was goed voor een negentiende trainingstijd in de tweede sessie en een 21ste plek op de grid.

Lenters was gedurende de race, die door een rode vlagsituatie in twee delen werd verreden, in een mooie strijd verwikkeld en eindigde als vijftiende, goed voor één punt. “Ik was er echt op gebrand om dit weekend iets moois te laten zien”, aldus Lenters. “De trainingen waren niet goed en ik had een probleem met een onstabiele voorkant in de bochten. In de race had ik al iets meer het gevoel dat ik sneller kon gaan. We aan het worstelen om het probleem boven te krijgen en we hopen door extra te trainen weer betere resultaten neer te zetten.”

Bij Racing Team Hageveld heerste tevredenheid na afloop: “We hebben op zaterdag lekker kunnen trainen, maar ik was benieuwd of we de vooruitgang van de stratencircuits konden vasthouden”, aldus Grotenhuis. Dat bleek te kunnen. “Ik ben heel tevreden over de motor. Nu kan ik zelf weer leren en verder doorgroeien. Het belangrijkste is de groei die we weer hebben gerealiseerd als team. Daar zijn we erg blij mee! Ook met alle sponsoren en vrienden die ons dit weekend bezocht hebben. Dat vinden we altijd geweldig!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.