sallands rondje met de elektrische fiets

Commentaar – De PvdA in Raalte heeft voor elkaar gekregen dat er in Raalte – om te beginnen – meer oplaadpunten komen voor elektrische fietsen. Prachtige ontwikkeling. Om een aantal redenen.

De elektrische fiets is bezig met een stevige opmars. Nog niet zo lang geleden schaamden velen zich er voor als ze zich lieten verleiden tot zo’n fiets. Je gaf er mee aan oud te worden of anderszins mankementen te vertonen. Die knop is helemaal om. We hebben de indruk dat de elektrische fiets zelfs gebruikt wordt door mensen die ‘niks’ mankeren. Als dat in ruil is voor een brommer of een auto is dat natuurlijk pure winst. Winst voor de drukte op de weg, winst voor het milieu, maar ook winst voor de gezondheid.

Zorgt de elektrische fiets voor meer vrijheid, extra oplaadpunten vergroten de cirkel van bereik nog eens extra. Mensen die aan zo’n fiets verbonden zijn kunnen hun bereik vergroten, waarmee niet alleen ‘bewegen’ een factor is die meespeelt, maar ook het sociale leven een factor is geworden. Als de straal rondom huis groter wordt, zijn er meer plekken waar je op af gaat, is de kans op een uitje groter. Alleen maar winst.

We hebben al van cafés in de regio gehoord die reclame maken oplaadpunt te zijn voor elektrische fietsen. We roepen deze kroegbazen op zich te melden en anderen roepen we op zo’n oplaadpunt te worden. Dan gaan we met Salland Centraal fietsroutes ontwikkelen langs deze horeca. Dan kun je naast een gezellige raadsvergadering in Raalte bezoeken ook leuke fietstochten maken door Salland.

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.