ruime zege brengt rohda naar hoofdklasse

Rohda Raalte is er – na het mislopen van de titel – alsnog in geslaagd om de felbegeerde promotie naar de hoofdklasse af te dwingen. De beslissingswedstrijd in Staphorst tegen SC Erica werd maandagmiddag met maar liefst 5-1 gewonnen. En hoewel de eindstand niet de juiste afspiegeling van het wedstrijdbeeld is, maalt daar bij Rohda niemand om.

Erica was in het eerste kwartier de betere ploeg. Met veel werklust werd er over het hele veld druk gezet, waardoor Rohda niet aan voetballen toe kwam. Erica kwam na een klein half uur zelfs op voorsprong door een prachtige vrije trap van Erwin Sikkes. Op slag van rust deed Dirk-Jan Klijn Velderman dit kunststukje echter moeiteloos na, waardoor men met een 1-1 stand ging rusten.

In de tweede helft leek Erica een beetje door haar krachten heen te zitten. Hierdoor werden de ruimtes op het veld groter, waardoor het spel van Rohda beter tot haar recht kwam. Een kwartier voor tijd wist Rohda de zwakte van Erica bloot te leggen. Een aanval via de rechter vleugel werd afgemaakt door Sander Kok. Dit doelpunt brak het verzet van Erica volledig. In de vijf minuten die daar op volgden wisten wederom Sander Kok en Wilco Flierman de score tot 4-1 uit te breiden. Vlak voor het einde tekende invaller Jesper Harmens voor het slotakkoord.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.