Home / archiefcentraal / rohda strijdt mee voor plek in de topklasse

rohda strijdt mee voor plek in de topklasse

De algemene vergadering van de amateurs heeft het voorstel van de KNVB zaterdag goedgekeurd met 52 stemmen voor en acht tegen. Voor de topklassen komen in het seizoen 2009/2010 de clubs uit de hoofdklassen in aanmerking. Met andere woorden: Rohda Raalte is op het juiste moment gepromoveerd!

De twee topklassen gaan ieder uit zestien verenigingen bestaan. De nummers één tot en met vier van de eindstand in de zes hoofdklassen van komend seizoen verdienen automatisch een plek in de topklasse. De nummers vijf en zes spelen promotiewedstrijden voor zes extra plaatsen. De laatste twee plekken zijn voor de degradanten uit de Jupiler League. Vanaf 2011 degradeert er maar één team uit de eerste divisie. De kampioenen van de twee topklassen spelen tegen elkaar voor het recht op promotie naar de Jupiler League. Als de winnende club dat niet wil, komt de verliezend finalist in aanmerking. Wil deze ook niet, dan mag de degradant uit de Jupiler League blijven.

Een speciale werkgroep binnen de KNVB gaat zich de komende maanden buigen over de voorwaarden waaraan clubs moeten voldoen bij promotie naar de topklassen, zoals accommodatie, lichtinstallatie, arbitrage, financiën en overschrijvingen.

Lees ook

Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer 60 jaar getrouwd

RAALTE – Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer uit Raalte vierden op zondag 17 oktober hun 60-jarig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.