rohda strijdt mee voor plek in de topklasse

De algemene vergadering van de amateurs heeft het voorstel van de KNVB zaterdag goedgekeurd met 52 stemmen voor en acht tegen. Voor de topklassen komen in het seizoen 2009/2010 de clubs uit de hoofdklassen in aanmerking. Met andere woorden: Rohda Raalte is op het juiste moment gepromoveerd!

De twee topklassen gaan ieder uit zestien verenigingen bestaan. De nummers één tot en met vier van de eindstand in de zes hoofdklassen van komend seizoen verdienen automatisch een plek in de topklasse. De nummers vijf en zes spelen promotiewedstrijden voor zes extra plaatsen. De laatste twee plekken zijn voor de degradanten uit de Jupiler League. Vanaf 2011 degradeert er maar één team uit de eerste divisie. De kampioenen van de twee topklassen spelen tegen elkaar voor het recht op promotie naar de Jupiler League. Als de winnende club dat niet wil, komt de verliezend finalist in aanmerking. Wil deze ook niet, dan mag de degradant uit de Jupiler League blijven.

Een speciale werkgroep binnen de KNVB gaat zich de komende maanden buigen over de voorwaarden waaraan clubs moeten voldoen bij promotie naar de topklassen, zoals accommodatie, lichtinstallatie, arbitrage, financiën en overschrijvingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.