reunieconcert amicitia met veel oud leden

Showkorps Amicitia houdt ter ere van het 90-jarig bestaan op zondag 28 juni een reünieconcert op het kerkplein in Boerhaar. Aan dit concert wordt meegewerkt door 120 leden en oud-leden van het orkest, de drumband en de majorettes. Aanvang is om 13.30 uur.

Het programma van dit speciale zomerconcert is afgestemd op de nummers die Amicitia in de loop der jaren heeft gespeeld. Denk aan werken/nummers als ‘Eye of the Tiger’, ‘Music’, ‘Radar Love’, ‘Avanti’, ‘Drumbo’, ‘Spanish Eyes’, ‘Grease’ en ‘Thank you for the music’. Verder wordt aan het concert meegewerkt door Henk Reyners (dirigent en saxofonist), Tonnie Klein Douwel (oud-instructeur drumband), Lyda van ’t Spijker (oud-instructrice majorettes) en Jeanet ten Have en Annet Mekers (beide miss-majorettes).

Het fanfarekorps Amicitia werd op 12 oktober 1919 opgericht door een twaalftal heren onder leiding van de heer F.A. Spekman. Zij waren allemaal lid van de Wijhese Harmonie en vonden dat Boerhaar een eigen muziekkorps verdiende. Het eerste concert vond zo’n twee jaar later plaats op het plaatselijke schoolplein. Na de oorlog maakte Amicitia een flinke groei door. Een tweede groeispurt volgde in het begin van de jaren zeventig. Dit kwam ondermeer door de oprichting van de drumband (2 oktober 1970) en de oprichting van de majorettegroep (18 mei 1974).

Begin jaren tachtig zat de vereniging met ruim 122 leden op haar top. Zo’n vier, vijf jaar geleden maakte de vereniging een dip door die beëindigd werd met een succesvolle ledenwerfactie. Amicitia heeft inmiddels weer zo’n zeventig leden. Het eerste deel van het concert met de huidige leden van Amicitia begint zondag om 13.30 uur, het tweede deel (met de oud-leden) om 14.45 uur. Het concert is rond 16.15 uur afgelopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.