raalter parkeertarief voorlopig niet omlaag

Het parkeertarief in het centrum van Raalte gaat op korte termijn niet omlaag. Dat is kort gezegd de reactie van het college van burgemeester en wethouders op het verzoek van de Raalter VVD-fractie om het tarief te verlagen. Verder geeft het college aan dat het parkeerbeleid in 2010 wordt geëvalueerd.

Volgens de VVD houdt de gemeente Raalte jaarlijks geld over aan het betaald parkeren. En gezien de huidige kredietcrisis, vindt de VVD dat dit overschot aan ‘parkeergeld’ – door middel van een tariefverlaging – ten goede moet komen aan de burgers. Het college: “Wij zijn er geen voorstander om nu het huidige overschot via tariefverlaging terug te geven aan de burger. Wij zijn van mening dat dit in een breder perspectief moet worden bekeken.”

De burgemeester en zijn wethouders zijn net als de VVD van mening dat de ‘winst’ terug hoort te gaan naar de burger, maar het is voor de college-leden daarbij niet vanzelfsprekend dat dit gebeurt in de vorm van het verlagen van het parkeertarief. Het Raalter college gebruikt het geld liever voor bijvoorbeeld de geplande opknapbeurt van de Domineeskamp. “Op deze manier geven wij ook een deel van het overschot terug aan de burger.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.