raalte van merksteijn niet in overtreding

De gemeente Raalte heeft – naar aanleiding van klachten over vliegroest van de actiegroep ‘Houd Raalte Zuid Leefbaar’ – samen met de GGD een bezoek gebracht aan de buurt en aan het Raalter bedrijf Van Merksteijn. Belangrijkste conclusie: De GGD ziet geen acuut risico voor de volksgezondheid. Daarnaast staat het op dit moment niet onomstotelijk vast dat Van Merksteijn de veroorzaker is.

In een brief aan de Raalter fracties van het CDA en de VVD, die vragen hebben gesteld over de kwestie, stelt het college verder: “De conclusie over de volksgezondheid is ook gebaseerd op het feit dat het bedrijf voldoet aan de stofnorm. De stofnorm is immers gebaseerd op het aspect gevaar, schade en hinder voor volksgezondheid en milieu en is landelijk vastgesteld. Als een bedrijf voldoet aan de norm dan mag er van uit worden gegaan dat er geen risico’s voor de volksgezondheid bestaan.”

De GGD en de gemeente hebben verder aanvullende informatie gevraagd aan Van Merksteijn. De GGD gaat de informatie nader bestuderen. Burgemeester Piet Zoon: “Het is de bedoeling dat er binnenkort een gezamenlijke flyer door de gemeente en de GGD – in samenspraak met de woordvoerder van de actiegroep – wordt opgesteld en dat deze flyer wordt verspreid in de omgeving Raalte Zuid, ter informatie van de buurt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.