raalte hoogeveen weer naar 100 kilometer

En de kans is ook groot dat er extra geld vrijkomt voor veiliger afslagen richting Lemelerveld. Dat valt te concluderen uit toezeggingen die politici maandag gedaan hebben tijdens een werkbezoek aan Lemelerveld.

Zowel de Dalfser politiek, als PB en de Ondernemersverenging Lemelerveld hadden de provinciale politici uitgenodigd om ze de situatie met eigen ogen te laten aanschouwen. Ze maakten een rondje Kroonplein, oversteek N348 in de buurt van wegerij Reimink aan de Langsweg en de huidige afslag ter hoogte van het Esso-station. Unaniem waren de vertegenwoordigers van alle Statenleden ervan overtuigd dat het voor zowel de veiligheid als de leefbaarheid van Lemelerveld absoluut noodzakelijk is dat er snel besluiten worden genomen.

Concrete toezeggingen kwamen er maandagochtend zelfs al van de fracties van CDA, VVD, CU en SGP. In de Statenvergadering van woensdag zullen zij aangeven dat het traject N348 tussen Raalte en Ommen als een hoofdstructuurweg aangemerkt dient te worden. Dus dan wordt het weer een 100-kilometerweg.

Of ze vanuit het provinciehuis zich bewust zijn dat bij een dergelijk besluit ook een verbeterde infrastructuur rond Lemelerveld hoort? En of de politici zich er van bewust zijn dat daar ook financiële middelen bij horen? Bij monde van CDA’ster Antuma werd deze vraag beantwoord met “daar zijn we ons terdege van bewust, er moeten nu snel besluiten worden genomen”. De PvdA is het daar overigens ook mee eens, maar deze partij gaat voor behoud van de huidige tachtig kilometer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.